Scones anpassade efter fodmap och IBS

Scones

Laktos- och glutenfria scones! Frun är tokig i frukost vilket har tvingat mig att jaga rätt på ett bra recept för att baka scones. Det finns ganska många recept för scones med små skillnader och olika typer av mjöl, men det här receptet är den absoluta favoriten.

Genom att grädda flera mindre scones i muffinsform blir det som min fru och jag är vana att äta scones när man hälsar på i London. Samt att min fru vill ha 5 olika små smörgåsar vid frukost.

Receptet ger ca 8 scones och tar 15-20 minuter från första foten i köket till första scones på frukostbordet.

Ingredienser

  • 4 ½ dl glutenfritt mjöl (vi brukar använda Finax)
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g laktosfritt smör
  • 2 dl laktosfri mjölk
Scones anpassade efter fodmap och IBS

Baka glutenfria/laktosfria scones

  1. Börja med ugnen på 250°C
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke
  3. Finfördela smöret i bunken
  4. Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg – det går från soppa till halvkladdig deg på bara en minut
  5. Klicka ut degen i muffinsform och grädda i ugnen, 10 minuter

Blir du också förbannad över att dela scones? Vi brukar dela dem där brödet spricker upp en bit. Då underlättar det, även om man får en lite tjockare bottenbit jämfört med toppbiten.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *