Fiskgrytan som funkar året om. Somrig på sommaren, värmande på hösten, försommarsmak på hösten och… du fattar vinken. Den här grytan med skaldjur och saffran är en av våra favoriter. Om du skippar tillbehör som ris eller potatis, så kan vi kalla grytan för en soppa. En matig soppa.
Ingredienser
- 450 g kolja eller lax
- Olivolja
- 2 paket saffran
- Timjan
- Basilika
- 2-3 dl Fiskfond eller fiskbuljong
- 2 dl grädde
- ¼ – ½ creme fraiche
- Räkor
- 2 morötter
- Salt och svartpeppar
Det går hur bra som helst att använda torkad timjan och basilika.
Så här kokar du en supergod fiskgryta med skaldjur och saffran
Börja med att kuba fisken. Hetta sedan upp olja med fint skivade morötter, addera timjan efter en liten stund (någon minut). När morötterna ser/känns lite mjuka, addera saffran. Sen slänger vi i fond, grädde och creme fraiche, basilika, salt och svarpeppar. Koka ca 10 minuter. Addera den kubade fisken. Efter 5-10 minuter (beror på hur tillagad du vill ha fisken), addera räkor och servera efter enstaka minuter. Salta ordentligt!
Det här kommer vara en fiskgryta som du komma koka ihop gång, på gång.
Lämna ett svar