Min fru blev ordentligt förbannad när hon insåg att pesto inte är bra för en IBS-mage. Vitlök har varit en favorit men gör att många färdiga pesto-sorter faller bort från inköpslistan. Självklart kan man göra den klassiska mixen och utesluta vitlök, men efter att ha testat en enkel och snabbmixad pesto på ruccola så blev det lite gladare miner hemma i köket och vid middagsbordet när det vaknas glutenfri pasta.
Receptet nedan ger ungefär 3 dl pesto och tar 15-20 minuter. Glöm inte att du behöver en stavmixer.
Ingredienser
- 65 g ruccola (ofta en färdigt förpackad påse på ICA)
- 1,5 dl riven parmesan
- 1,5 dl olivolja
- ½ msk finrivet citronskal (köp ekologiskt!)
- 3 msk citronjuice (från den ekologiska citronen ovan)
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Mixa ihop din alldeles egna ruccolapesto
- Släng ihop alla ingredienser i en bunke och gå loss med stavmixern tills du är nöjd med konsistensen
- Det var inte svårare än så – du är klar
Tänk på att vissa ruccolasorter kan smaka beskare än andra. Då är det bara att mixa mindre grönt. Vill du ha den mer flytande, öka mängden olivolja. Det är du själv som bestämmer när du har den perfekta ruccolapeston.
Mums!
Lämna ett svar