Ruccolapesto, smakrik pesto bra för IBS-magen

Min fru blev ordentligt förbannad när hon insåg att pesto inte är bra för en IBS-mage. Vitlök har varit en favorit men gör att många färdiga pesto-sorter faller bort från inköpslistan. Självklart kan man göra den klassiska mixen och utesluta vitlök, men efter att ha testat en enkel och snabbmixad pesto på ruccola så blev det lite gladare miner hemma i köket och vid middagsbordet när det vaknas glutenfri pasta.

Receptet nedan ger ungefär 3 dl pesto och tar 15-20 minuter. Glöm inte att du behöver en stavmixer.

Pesto gjord på ruccola.
Pesto gjord på ruccola.

Ingredienser

  • 65 g ruccola (ofta en färdigt förpackad påse på ICA)
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 1,5 dl olivolja
  • ½ msk finrivet citronskal (köp ekologiskt!)
  • 3 msk citronjuice (från den ekologiska citronen ovan)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Mixa ihop din alldeles egna ruccolapesto

  1. Släng ihop alla ingredienser i en bunke och gå loss med stavmixern tills du är nöjd med konsistensen
  2. Det var inte svårare än så – du är klar
Ruccolapesto i burk.

Tänk på att vissa ruccolasorter kan smaka beskare än andra. Då är det bara att mixa mindre grönt. Vill du ha den mer flytande, öka mängden olivolja. Det är du själv som bestämmer när du har den perfekta ruccolapeston.

Mums!


Publicerat

i

,

av

Hitta mer av…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *